Sympaattinen kasetti

Kaikista musiikkiformaateista, ainakin niistä, mitkä saavuttivat minkäänlaista kansainvälistä suosiota, kasetti on kaikkein huonoin. Äänenlaatu ei ole kummoinen, käyttöikä lyhyehkö ja kansitaide on puserrettu onnettoman pieneen tilaan.

20130907-134327.jpg

Silti näissä pienissä ja muovirasioissa on jotain hellyttävää. Äänenlaadun heikkous antaa vaikutelman pehmeydestä ja autenttisuudesta. Pikkuisen artistin itse askartelemassa kasetissa on enemmän persoonallisuutta, kuin tiedostossa tai CD:ssä. Kasetissa tuntuu käsityönjälki.

20130907-134823.jpg

Toki tavallaan kyse on vain mielikuvista ja vaikutelmista, mutta ne ovat musiikissa, ainakin minulle, tärkeitä asioita. Koska musiikki itsessään on nykyään niin helposti saatavilla, pieni vaivalloisuus ja kotikutoisuus on tervetullutta. Omakohtaisesti muodostan musiikkiin yhteyden paremmin jos se on minulla fyysisessä muodossa. Kasettien uudelleen tuleminen ei ole äänenlaadullisesti kenties yhtä toivottua, kuin vinyylien comeback, mutta se on silti erittäin mukavaa.

Kun iPodit tulivat, se tuntui aivan uskomattomalta. Kaikki musiikki taskussa, miten huisiaa! Jo kohta puolivuosikymmentä, se on tuntunut lähinnä rasittavalta. Runsauden pulasta kärsiessä kuuntelee ennemmin hiljaisuutta kuin valitsee mitä kuuntelee. Fyysisen levyn (tai kasetin) valinta tuntuu lopullisemmalta ratkaisulta, kuuntelua ei tule keskeytettyä yhtä helposti.

Jos kuuntelee musiikkia etupäässä albumi kerrallaan, ovat fyysiset formaatit luonnollisesti striimauspalveluita tai tiedostoja rakkaampia. Niihin muodostuu suhde, kuten kirjoihin. En ole koskaan selaillut kertaalleen lukemaani e-kirjaa pädillä, mutta luettuja, paperikirjoja lukemattomia kertoja.

En pyydä anteeksi sitä, että fyysiset esineet ovat minulle tärkeitä, mutta pyydän ennakoivasti anteeksi, kun totean levyistä puhuttaessa, ”mulla on se vinyylinä ja kasettina”.

Kategoria(t): "But all my stuff is there!", "Kai mä tykkään tästä musiikista mitä mä soitan" Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s