Hello Ladies, Goodnight Ladies

Hello Ladies on HBO:n uusi sarja jossa on pääosassa Stephen Merchant, joka on tullut tunnetuksi yhteistyöstään Ricky Gervaisin kanssa. Koska hyvä tahto Ricky Gervaisia kohtaan on alkanut hiipua, on aika ilmeisesti katsoa mihin hänen ystävistään on. Karl Pilkington on todennäköisesti jo käytetty loppuun ja ehkä hän ei sopinut draamakomedian pääosaan. Voisin tosin kuvitella hyvin hänet ohjelmaan, jossa kuvataan miltä tuntuu olla kahden keskinkertaisen koomikon pilkattavana, jotka kaiken lisäksi brändäävät hänet idiootiksi.

Ricky Gervaisissa kulminoituu paljon sellasta, joka onvastenmielisintä koko viihdeteollisuudessa, mutta ei mennä siihen sen enempää. Maailma ei ole vielä valmis.

Hello Ladies on tuotantoarvoiltaan korkeatasoinen tv-tuotanto, jonka vitsit ovat vanhoja, siis Seinfeld-vanhoja, päähenkilö ei ole kovin sympaattinen ja myötähäpeä kohdistuu lähinnä alkuasetelman väkinäisyyteen. Päähenkilö on englantilainen mies (tietysti), joka yrittää pärjätä Los Angelesin armottomassa yöelämässä ja toimii päivisin verkkosuunnittelijana. Sarjan todellisuudessa hän on siis kaikin puolin hirvittävän tylsä ihminen. Hänen kollegansa asuu samassa talossa kuin hän ja hänellä puolestaan ei tietenkään ole miehistä pulaa. Kollega on tietysti nainen, hänen ja päähenkilön välille viritellään jotain semiromanssia, jonka etenemistä katsojat voivat jännätä, mikäli eivät ole katsoneet televisiota sitten Salaisten kansioiden ensimmäisen kauden.

Pilotin perusteella sarjan arvioiminen on julmaa, mutta sarjan ongelmat ovat sellaista laatua, etteivät aivan pienellä viilaamisella parane. Stephen Merchant ei ole kummoinen roolissaan ja katsojan on helppo ymmärtää miksei hänellä ole kumppania. Toki sarjan henkeen kuuluu varmasti, että päähenkilöllä on erittäin huono ajoitus, eikä hän muutenkaan ole kovin sulava, ei hän yksinkertaisesti ole tippaakaan pidettävä.

Sarjan vitsit ovat juuri sitä soopaa, mitä parisuhteista kertovan sarjan pahimmillaan voisi kuvitella olevan. Ensimmäisessä jaksossa sankarimme lupaa tarjota tytöille illan drinkit ja hihihii, porukkaa onkin toista tusinaa. Seuraa drinkkien kaatelua, humalassa itsensä nolaavaa vastaeronnutta miestä ja epätoivoista yritystä änkeä keskusteluihin. Kenties sarjan huumori on kotosin sellaisesta meta-meta-maasta, etten vain pysy kärryllä. Ehkä tarkoitus on parodioida sellaisia sarjoja kuten vaikkapa Paritellen. Jos sarja olisi valmiiksi naurettu ja kuvattu monikameratekniikalla, ei sitä erottaisi mitenkään sellaisista sarjoista, kuten How I Met Your Mother tai Two and a Half Men. (Kaksi sarjaa, joiden menestys on minulle täysi mysteeri.)

Veep muuttui toisella kaudellaan keskinkertaisesta loistavaksi ja Girls on kehittynyt erinomaisesta ekstaattiseksi, joten ehkä myös Hello Ladies vielä tästä paranee. Tosin Veepin kohdalla sen potentiaali oli koko ajan havaittavissa, tämän sarjan kohdalla sellaista ei ole havaittavissa.

Koska East Bound & Down on mielestäni yksi nerokkaimmista ja ivallisimmista sarjoista, mitä on koskaan tehty, luulen osaavani tunnistaa milloin tekijöiden tarkoituksen on tehdä parodiaa. Ehkä Hello Ladies kärsii vain vertailusta tuohon edellä mainittuun sarjaan.

Kategoria(t): "Are you hugging the TV?". Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s