Hannibal tekee kaiken oikein

NBC:n Hannibal on hirvittävää katsottavaa. Lecter on kylmä ja ahdistava hahmo, sarja on visuaaliselta ilmeeltään painajaismainen, eikä sankari Will Graham ole mitenkään erityisen sympaattinen. Juuri sellainen sarjamurhaajista kertovan ohjelman kuuluukin olla.

Mads Mikkelsen tekee Hannibalista hyvin toisenlaisen hahmo kuin Anthony Hopkinsin camp-vyöhykkeelle päätynyt kujeilija. Sarjan Hannibal on charmikas ja kai jonkun itsetuhoisen mielestä seksikäskin, mutta hän säteilee väkivallan uhkaa. Hänen eleensä ovat niin hallittuja, että niiden takana olevan voiman pahuutta voi vain aavistella.

Ainakin sarjan ensimmäisen kolmen jakson ajan tunnelma on ollut unenomainen ja varsinkin painajaismainen. Kuvaustyyli on kuin päivitettyä X-Filesiä, alavireistä, hillittyä, mutta 90-luvun merkkipaalusarjaa värikkäämpää ja kauniimpaa. Väkivaltaa on säästeliäästi, mutta sen verran, että katsoja muistaa mistä sarjassa on kyse. Hannibalilla ei ole hauskoja repliikkejä, muutama huvittava kulmien kurtistus.

Toivon sarjan tason pysyvän korkealla myös myöhempien jaksojen kohdalla ja ettei Hannibalilla ryhdytä liikaa retostelemaan. Omasta mielestäni hänen kaltaisten hahmojen romantisoiminen on aina veitsenterällä tanssimista (höhö) ja olisi virkistävää jos hän pysyisi ihmishirviönä. Sarjan tulevaisuus riippuukin juuri siitä miten hyvin hahmoa käsitellään.

Kategoria(t): "Are you hugging the TV?" Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s