Arcade Fire – Reflektor

”Tää ei koskaan ole taidetta tai mitenkään suurta, mut se koskettaa jotain.”
– Kauko Röyhkä, 1999

Arcade Firen uusin albumilla on mielestäni ehkä kolme kappaletta, jotka ovat alusta loppuun erinomaisia. Siinä on muutama kappale, jotka ovat aivan kamalia, jopa ärsyttäviä. Albumi on saapunut meille sellaisesta todellisuudesta, jossa disco ei joutunut punkin hyökkäyksen kohteeksi, kenties punkkia ei siellä edes tunneta sellaisessa muodossa, minkälaisena me sen ymmärrämme.

Jmes Murphyn tuotanto kuulostaa siltä, kuin hän yrittäisi raapia kokeellisesta albumista kaupallista menestystä. Vanhoina pahoina aikoina olisin arvaillut bändin nauttineen liikaa huumeita ja tuottajan tapelleen ylikierroksillä käyvää keulahahmoa vastaan. ”Mä haluan, että se resonoi kallonpohjassa ja stimuloi käpylisäkettä,” olisi Win Butler saattanut todeta.

Valitettavasti tällä kertaa bändi on sekaisin jostain paljon vaarallisemmasta aineesta, kuin kokaiini, tai metamfetamiini. He ovat humaltuneet huumorintajuttomasta itseriittoisuudesta ja jokainen kappale heijastelee tuota raskasta asennetta.

Tietenkin taitelijan on hyvä ottaa työnsä ja siinä sivussa itsenä vakavasti, mutta kun tasapaino keikahtaa vahvasti jälkimmäisen puolelle, tuloksena on teos, joka lipsahtaa vahvasti keskinkertaisen puolelle. Arvostan bändin yritystä etsiä taiteellisempaa ilmaisua, mutta kaikki jää yrityksen tasolle.

Mietin pitkään, albumin ilmestymisestä lähtien, että miten muotoilisin pettymykseni levyä kohtaan. Ensin arvelin levyn kuulostavan huonolta, koska olin täysin mestarin tuotannon lumoissa. Nyt voin todeta sen olevan vain ihan okei, ehkä vähän kehno. Albumin todelliseksi ansioksi voi sanoa, että kaikiste puutteistaan huolimatta, se ei tunnu ylipitkältä.

Kategoria(t): "Kai mä tykkään tästä musiikista mitä mä soitan" Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s