Mitä jos Batman ja Teräsmies tappelis?

Minulta on nyt useammin kuin kerran kysytty mielipidettä tulevasta Batman vs. Superman -elokuvasta. Pidetään optimismia yllä edes sen verran, että nimi tulee olemaan tuo tai World’s Finest (tuskin, koska WF ei ole tekijöille tarpeeksi synkkä). Warner Brosin rekisteröimät nimet ovat rehellisesti sanottuna aivan hirvittäviä ja toimivat osoituksena siitä minkälaisessa luovuuden tyhjiössä elokuvaa puuhataan. Ei kai Man of Steel Black of Knight voi oikeasti olla kenestäkään hyvä nimi? Itselleni tulee mieleen Jay McInnerneyn Bright Lights Big City, mikä puolestaan paljastaa minkä aineen voimalla tämä elokuva etenee.

Ben Affleck on aivan pätevä Lepakkomieheksi, hänen dumaaminen etukäteen on vain pöljää. Henry Cavill ei ole huono Teris, Man of Steel -elokuvan valtavat ongelmat eivät olleet hänen syytään. Parempi olisi jos roolitus olisi päinvastainen, mutta nämä ovat ne kortit mitä meille on jaettu.

Batmanin ja Teräsmiehen yhteistä elokuvaa on kaavailtu ties kuinka monta kertaa, mutta koska Avengers oli niin silmitön hitti, Warner päätti hypätä crossover-junaan niin pian kuin mahdollista. Eli meillä on siis Teräsmies, joka ei ole vielä oikein ottanut muotoaan ja täysin uusi Batman. ComiCon julkistuksessa kerrottiin Frank Millerin Dark Knight Returnsin Teris ja Bäty taistelun toimineen inspiraationa. Voi ei.

Koska sarjakuvat ja elokuvat ovat visuaalinen media käytetään visuaalisia esimerkkejä.

Tulevan elokuvan pitäisi näyttää kutakuinkin tältä:

kuva-12

 

Kuitenkin tuottajien (ja valitettavasti varmasti monien fanien) mielessä tosin on seuraavanlainen esitys:

kuva-11

 

Tietysti on erittäin todennäköistä, että elokuvassa päädytään jälkimmäisen kautta ensimmäiseen, mutta mikäli Man of Steel antaa mitään osviittaa, suurin osa elokuvasta on tätä synkempää osastoa.

Kysymys siitä kumpi sankareista voittaisi on sinänsä aivan typerä. Batman on aina ollut (tavallaan) sankarin ja pahiksen välimaastossa, joten hän ei välitä siitä millä keinoin voittaa. Hahmojen yhteisten seikkailujen perusdynamiikka on hyvin yksinkertainen: Batman on synkistelevä murjottaja ja Teräsmies (lähes)kaikkivoipa optimisti. Teräsmies on myös ainoa hahmo joka voi vähän naljailla Batmanille tämän vempaimista ja vainoharhaisuudesta, lempeästi ja viattomasti.

Tällä kertaa meillä tosin on Teräsmies, joka on hädintuskin tittelinsä arvoinen ja Batman, jonka luvataan olevan vanha ja väsynyt. Ainoa toivo elokuvalle on, että Affleck vetää roolinsa kevyemmin kuin Christian Bale. Huomattavasti kevyemmin.

Oma ennusteeni elokuvasta on, että siitä tulee sotku, mutta aivan fantastinen sotku. Sellainen, josta puhutaan vielä vuosia myöhemmin, analysoiden kaikkia niitä hetkiä kun elokuva olisi voinut muuttua mestariteokseksi. Ainakaan silloin se ei olisi tylsä.

Kategoria(t): "Goose-stepping morons like yourself should try reading books instead of burning them!", "Spandex spandex everything spandex!", "Take me to the movies - I like to sit in the dark" Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s