Uusia Tähtien sotia ja lisää Indiana Jonesia

Tämä lauantaiaamu sai synkän käänteen, kun kuulin, että Disney ja Paramount pääsivät yhteisymmärrykseen uusien Indiana Jones elokuvien levittämisestä. Neljäs Indiana Jones oli ennen kaikkea masentava kokemus, joten tarpeettomien jatko-osien puskeminen ulos ei liiemmin herätä innostusta.

Miksi valittaa? Eihän kukaan pakota minua katsomaan elokuvia, joiden tiedän olevan huonoja ja vanhat hyvät Jonesit voi ottaa koska tahansa hyllystä. Voisin vain kuvitella, että elokuvia on kolme ja neljättä ei koskaan tapahtunut. Samaan tapaan kuin Tähtien sotia on vain kolme, Alien-elokuvia kaksi ja kukaan ei koskaan kehdannut tehdä Ghostbustersille jatkoa.

En jaksa itkeä, miten Lucas ”raiskaa lapsuuteni” tai muuta järjetöntä. Lapsuusmuistoja ei pystytä retroaktiivisesti pilaamaan, vaikka seuraavassa Indy-leffassa ruoskan tilalla olisi rollaattori ja apurina neljäkymmentä CGI-orankia. Tiedän kuitenkin meneväni katsomaan tuttujen elokuvasarjojen uusia osia, vaikuttivat ne miten huonoilta tahansa, sen tietävät myös studiopomot. Olen tavallaan osa ongelmaa, koska tätä kautta rahoitan heidän toimintaansa ja rohkaisen jatkamaan samalla tiellä.

Toisaalta, näiden elokuvien katsominen laadusta huolimatta ja erityisesti niiden huonouden analysoiminen on osa sitä nörtti-identiteettiä, jota olen (tietoisesti ja tiedostamatta) itselleni rakentanut. Niiden suosio tai suosion hiipuminen on myös jotain, minkä tarkkaileminen on kiinnostavaa, vaikka itse elokuvien katsominen olisikin tuskallista. Kuten useimmilla elokuvien ystävillä, masokismi tulee aina toisinaan osaksi katselunautintoa. Tämä ei kuitenkaan ulotu esimerkiksi Asylum-elokuviin, joiden epäonnistuminen elokuvallisesti on niin laskelmoitua ja kyynistä, etten saa siitä mitään irti.

 

Kategoria(t): "Take me to the movies - I like to sit in the dark", "The worst idea in the long sad history of bad ideas", "Voi saakeli tätä elämää!" Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s