Nicole Atkins – Slow Phaser

Vuonna 2011 Nicole Atkins julkaisi albumin Mondo Amore, joka tehtiin kriisien sävyttämänä aikana. Atkins erosi pitkäaikaisesta kumppanistaan, vaihtoi levy-yhtiötä ja taustabändi lähti litomaan. Levystä tuli aivan fantastinen ja perinnetietoinen parhaalla mahdollisella tavalla. Mondo Amore oli myös synkempi Neptune City debyyttiin verrattuna.

Nyt hiljattain julkaistu Slow Phaser on niin ikään tehty parisuhteen lopputunnelmissa ja tällä kertaa yleisörahoituksen turvin perustetun levy-yhtiön suojissa. Silti levy ei ole mikään Mondo Amore 2, niin hyvässä kuin pahassa.

Levyn ensimmäinen julkaistu kappale (kai sitä singleksi voisi kutsua), Girl You Look Amazing, sai alkunsa Sushi-annoksen ihastelusta ja unesta, jossa Talking Heads esitti kyseistä kappaletta 1970-lopun diskossa. Nykymaailman leikkaa/liimaa-kommentoi/metakomentoi-ja-ironisoi-ilmapiirissä idean saaminen biisiin unessa on ihastuttavan vanhakantaista. Se myös kuvaa hyvin sitä miten Atkins tekee musiikkia, hän on selvästikin omien suosikkiartistiensa tuotos, mutta ei silti kuulosta kopiolta. Äänimaailmaltaan Atkinsin levyt eivät ole uraauurtavia, kappaleet kuitenkin hienoja ja yksinkertaisesti erinomaisesti sävellettyjä.

Slow Phaser on hyvä levy, mutta ei avaudu välittömästi sellaisena mestariteoksena kuin Mondo Amore. Parasta siinä kuitenkin on se, että Slow Phaser ei kuulosta vain levylliseltä uusia Nicole Atkins -kappaleita, vaan omalta taiteelliselta kokonaisuudeltaan.

Julkaisubiisin lyriikoiden. ”In the gutter you discover all the things you miss” on yksi parhaimmista sanoituksista todella pitkään aikaan. Se on käytännössä samanlaista klassikkomateriaalia kuin ”This ain’t no party, this ain’t no disco, this ain’t no fooling around”, mikä on osuuvaa, kun ottaa huomioon mistä laulu sai alkunsa.

Kategoria(t): "Kai mä tykkään tästä musiikista mitä mä soitan" Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s